Innledere og moderator

Cecilie Myrseth
Næringsminister

Liv Dingsør (moderator)
Digital Norway

MER OM LIV

Liv Dingsør er administrerende direktør i non-profit organisasjonen Digital Norway, som jobber med å få fart på digitaliseringen i Norge. Hun har over 20 års erfaring fra næringslivet med ulike lederstillinger i DNB, Aker ASA, FSN Capital/Pm Retail, Nordic Innovation Group og Inviso.

Hun er styreleder i Inventas og styremedlem i Hexagon Composites. Dingsør er tidligere aktiv snowboarder og styremedlem i Snowboardforbundet. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH. Dingsør har deltatt i en rekke offentlige råd og utvalg knyttet til dataøkonomien.

Cecilia Bonefeld-Dahl
Director General DIGITALEUROPE

MER OM CECILIA

Cecilia Bonefeld-Dahl er generaldirektør i DIGITALEUROPE, den ledende bransjeorganisasjonen for digital teknologi som representerer over 45 000 digitale selskaper i Europa.  

Bonefeld-Dahl er medlem av EU-kommisjonens Industrial Forum og High-Level Forum on European Standardisation og Stakeholder Cybersecurity Certification Group i ENISA (European Union Agency for Cybersecurity). Hun er også styremedlem i Gaia-X.


Bonefeld-Dahl har tidligere vært medlem av Rådgivningsgruppen for NATOs generalsekretær om «Emerging and Disruptive Technologies», medlem av EU-kommisjonens High Level Expert Group on Artificial Intelligence, medlem av B20 Digital Transformation Taskforce, samt styremedlem i EU-kommisjonens Digital Skills and Jobs Coalition og European Internet Forum ledet av Europaparlamentet. I mars 2023 mottok Bonefeld-Dahl på vegne av DIGITALEUROPE Ukrainas fredspris for sitt arbeid med å støtte Ukraina under krigen.

Bonefeld-Dahl har mer enn 25 års erfaring fra IKT-bransjen. Hun har tidligere hatt internasjonale stillinger hos IBM og Oracle, samt i flere SMBs og med nedslagsfelt i Europa og Kina. Bonefeld-Dahl grunnla det globale SAP-implementeringsselskapet og skyleverandøren GlobeIT. Hun har også vært styremedlem i Dansk Handelskammer og styremedlem i Dansk IKT-forening (ITB). 

Kristine Dahl Steidel
CEO Microsoft Norge

MER OM KRISTINE

Kristine Dahl Steidel har vært administrerende direktør i Microsoft Norge siden november 2021. Hun kom fra VMware hvor hun de siste 16 årene har hatt flere ledende stillinger, blant annet som landssjef i VMware Norge, regiondirektør for Norden og Baltikum samt Vice President for VMwares digitale arbeidsflater i Europa, Midtøsten og Afrika.

Dahl Steidel har tidligere jobbet for teknologiselskaper som Cinet, Merkantildata (ATEA) og WM-data i Norge. Dahl Steidel har en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI, med hovedfag i organisasjonsendring med fokus på innovasjon. Kristine er opptatt av å ha allsidige og mangfoldige team og av de mange mulighetene teknologi gir for å sette fart inn i det grønne skiftet.

Karianne Tung
Digitaliserings- og forvaltningsminister

Amol Phadke
Group Chief Technology Officer, Telenor

MER OM AMOL

Amol Phadke tiltrådte som teknologidirektør og EVP (Executive Vice President) i september 2023, og er en del av Telenors konsernledelse. Amol leder konsernets teknologi-organisasjon, og er ansvarlig for Telenors strategiutvikling innen teknologi, forskning og innovasjon. I tillegg er leder han konsernets sikkerhetsstrategi og er styreleder i Telenor Procurement Company.

Amol kom til Telenor fra Google Cloud, hvor han var Global General Manager for selskapets Telecom Industry Vertical. Han har over 20 års internasjonal erfaring innenfor telekomindustrien og har jobbet hos Accenture, Alcatel-Lucent (nå Nokia) og BT Group i forskjellige ledelsesroller i USA, India, Singapore og UK. Amol sitter i styret i TM Forum og er også forfatter av en bok som gir et unikt perspektiv på hvordan 5G kommer til å endre fremtidens hjem.

Amol har en mastergrad som telekommunikasjonsingeniør fra University of Southern California og en Executive MBA fra UCLA/National University of Singapore. Han mottok C H Wee Gold Medal for øverste akademiske prestasjon for MBA-studiet.

Pål Nedregotten
Teknologidirektør i NRK

MER OM PÅL

Pål Nedregotten er teknologidirektør i NRK, og har lang erfaring som medieleder i skjæringspunktet mellom journalistikk og teknologi. Tidligere har han vært konserndirektør for data og teknologi i Amedia og har også vært styreleder i bransjeorganisasjonen Mediebedriftenes Landsforbund (MBL).

Bjørn Jalving
Chief Technology Officer Kongsberg Maritime

MER OM BJØRN

Bjørn Jalving er Chief Technology Officer (CTO) i Kongsberg Maritime. Jalving har siden 2006 hatt flere roller i Kongsberg Maritime, blant annet ledet Subsea-virksomheten. Kongsberg Maritime leverer produkter, integrerte løsninger og digital teknologi til et vidt spekter av maritime segmenter, fra spesialiserte offshore fartøy til merchant markedet.

Omtrent en tredjedel av International Maritime Organization (IMO) registrerte flåte har utstyr fra Kongsberg Maritime. Bjørn Jalving er sivilingeniør innen teknisk kybernetikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i 1991. Han har tidligere arbeidet ved Forsvarets forskningsinstitutt med utvikling av autonome undervannsfarkoster (AUV).

Nicolai Tangen
Leder Norges Bank Investment Management (NBIM)

MER OM NICOLAI

Nicolai Tangen er ansvarlig for forvaltningen av Statens Pensjonsfond utland. Dette inkluderer den dagelige driften og utviklingen av NBIM. Tangen ble utnevnt til Chief Executive Officer 1. september 2020.

Tangen kom til NBIM fra investeringsfondet AKO Capital der han var CEO og investeringsdirektør, og en av grunnleggerne av selskapet i 2005. I tillegg etablerte han i 2013 AKO Foundation, som støtter initiativer innen utdannelse, kunst og klima. Han er også tidligere partner og senioranalytiker for Egerton Capital og aksjeanalytiker for Cazenove & Co. Tangen har økonomiutdannelse fra Wharton School of Finance og mastergrader i kunsthistorie fra Courtauld Institute of Art og organisasjonspsykologi fra London School of Economics. I tillegg har han gått Forsvarets russiskkurs.

Kjerstin Braathen
konsernsjef DNB Bank ASA

MER OM KJERSTIN
(Foto: Stig B. Fiksdal)

Kjerstin R. Braathen er konsernsjef i DNB Bank ASA. Hun har over 20 års fartstid fra ulike deler av DNB-konsernet. Hun har tidligere vært både finansdirektør og konserndirektør med ansvar for bedriftsmarkedet før hun ble konsernsjef i september 2019.

Braathen har mange års erfaring innenfor shipping og offshore, med ansvar for utlån og rådgivning for flere av bankens største bedriftskunder. Hun startet karrieren som trainee i Hydro Agri International. Braathen er i dag styreleder i Vipps MobilePay og BankID BankAxept AS og medlem av hovedstyret i Finans Norge. Tidligere har Braathen vært medlem av styret i Nordlandsbanken, og styreleder i DNB Liv. Hun har en «Master in Management and Finance» fra SKEMA Business School i Nice – Sophia Antipolis.

Tine Austvoll Jensen
Norgessjef i Google

MER OM TINE

Tine Austvoll Jensen er Norgessjef i Google siden januar 2021. Austvoll Jensen har over 20 års erfaring innenfor mediebransjen og digitalisering i inn- og utland. Hun er tidligere administrerende direktør og sjefredaktør i Discovery Norge, og har hatt lederroller i Schibsted Media Group og MTG, og styreerfaring fra blant annet Discovery, Norsk Presseforbund, og Svenska Dagbladet.

Lillian Røstad
Administrerende direktør Simula Research Laboratory AS

MER OM LILLIAN
Foto: Elya Simukka

Lillian Røstad er administrerende direktør for Simula Research Laboratory AS, som er heleid av Kunnskapsdepartementet. Hun har en mastergrad og en doktorgrad innen informasjonssikkerhet fra NTNU.

Hun har en bred erfaringsbakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Lillian har tidligere jobbet som forsker i SINTEF, CISO i Lånekassen, seksjonssjef i Difi og leder for rådgivning i Sopra Steria. Lillian har i mange år hatt bistillinger som førsteamanuensis ved NTNU og UiO. Fra 2017 til 2018 var hun medlem av det regjeringsoppnevnte IKT-sikkerhetsutvalget.